Stilul fiecarui restaurant de a servi mancarea este un factor foarte important care poate influența considerabil gradul de satisfactie a invitatilor din cadrul unui eveniment. Totodata, tipul de servire reprezintă de multe ori o cerinta din partea unei persoane care dorește sa organizeze un anumit eveniment în cadrul unei sali dedicate.
Așadar, dacă te interesează un tip de servire puțin mai ieșit din comun sau vrei sa afli mai multe detalii despre aceasta tema, te invitam sa citești articolul următor și sa descoperi cele mai cautate tipuri de servire ale preparatelor culinare în cadrul unui eveniment.
Servirea standard la masa
Acest tip de servire este recomandat in mod natural pentru evenimente care impun o anumita tinuta precum galele cu cravata sau strangerile de fonduri. De asemenea sugeram servirea la masa pentru evenimentele care implica prezentari in timpul mesei deoarece menține oaspeții la locurile lor, minimizând zgomotul și permițând tuturor să se concentreze asupra vorbitorului. Totodata, o mancare servita la masa este o modalitate eficienta de a incuraja conversatiile si formarea unor legaturi. Nu în ultimul rând acest tip de servire se practica și în rândul evenimentelor precum nunti, botezuri, onomastice, etc.. Un factor important la acest tip de servire este ca spațiul dintre mese și scaune trebuie să fie suficient de mare pentru a facilita accesul ospatarilor.
Bufetul
Un bufet este recomandat pentru evenimente in care oaspetii ar putea ajunge in momente diferite. Acesta reprezinta de asemenea o modalitate excelentă de a oferi o varietate de preparate, care să multumeasca pe toata lumea inclusiv pe cei cu restricții dietetice. Pentru ca totul sa funcționeze în paramentri normali trebuie asigurat un acces ușor în zona în care este așezat bufetul. Un asemenea tip de servire poate fi o optiune buna pentru o gama variata de evenimente deoarece implica costuri putim mai reduse decat în cazul servirii la masa.
Servirea de platouri mici in timpul evenimentului
Atunci când vine vorba de organizarea unui eveniment în care se interactioneaza foarte mult, servirea pe platouri mici poate fi o soluție mai mult decât ideala. Preparatele vor fi servite invitatilor în timp ce se afla într-o conversație, inlaturand astfel nevoia acestora de a se intrerupe pentru a putea mânca. Servirea se face în timp ce oaspetii sunt în picioare. De asemenea, se servesc preparate care sunt considerate simplu de consumat folosindu-se în general doar o furculița.
Pregatirea preparatelor în fata invitatilor
O experiența foarte interactiva este conceperea unor statii de gatit la care invitații pot să-și comande mâncare în timp ce privesc cum este preparata de bucătar. Acest tip de servire poate adauga o vibrație distractiva și în același timp energica oricarui tip de eveniment. Astfel invitații pot să se distreze, sa învețe lucruri noi și bineințeles sa interacționeze unii cu ceilalți.
Tu ce tipuri de servire ai m-ai văzut și de care ai ramans impresionat?
Așteptam comentariile tale pe pagina noastră de Facebook.