Cu totii stim ca trebuie parcurse o mulțime de etape atunci cand vrei sa organizezi o nunta. Una dintre aceste etape include realizarea invitațiilor. Asadar, daca ai stabilit data si ai facut primele pregatiri urmeaza partea in care ii inviti pe cei dragi la marele eveniment.

Acestea fiind spuse, in articolul de azi iti vom prezenta cateva informatii care te pot ajuta sa concepi o invitatie de nunta cat mai originala.

Stilul nuntii

Ar trebui sa ai deja o idee despre stilul nuntii pe care o vei organiza.

Va fi un eveniment clasic si elegant?

Sau unul casual si relaxat?

Sau poate unul cu tendinte moderne?

Raspunsul la aceste intrebari te va ajuta sa alegi invitatia de nunta potrivita. De asemenea, pentru a te inspira poti realiza un studiu online si sa cauti modele de invitatii utilizate la alte nunti.

Culorile de pe invitatie si decorul salii de nunta

Ar trebui ca la alegerea invitatiei sa tii cont si de culorile care vor fi folosite la decorarea salii de nunta si eventual si de hartia pe care vor fi imprimate meniurile. Poti alege invitatii clasice in culori precum ivory, crem sau alb completate cu text negru sau auriu. De asemenea, poti sa faci invitatii viu colorate insotite de font-uri metalice si de diferite poze.

Forma si marimea invitatiei

Personalizeaza-ti invitatia de nunta si joaca-te cu alegerea formei si a marimii acesteia. Poti alege dintr-o varietate de forme precum patrate, dreptunghiulare, rotunte, decupate, etc..

Textul de pe invitatie

Nu uita de felul în care va arata textul pe viitoarea invitație. Pana la urma mesajul este cel mai important. Este bine sa eviti textele de culoare deschisa pe fundaluri albe sau font-uri care pot sa ingreuneze cititul. Folosește-te de contrastul dintre elemente astfel încât să fie totul clar și citet.

De asemenea, sa fi atent și în ceea ce privește formularea și exprimarea și nu uita sa verifici toate informatiile înainte de imprimare.

Nu în ultimul rând, invitația de nunta trebuie sa contina datele tale de contact astfel incat cei care o primesc sa poată lua legătura cu tine pentru a-si putea confirma participarea.

Incadrarea în timp

Invitațiile de nunta trebuie trimise participantilor din timp, pentru a le oferi acestora șansa de a lua o decizie cu privire la participarea la marele eveniment. Este indicat ca acestea să fie împărțite cu cel puțin 4 – 6 săptămâni înainte de eveniment.

Costul invitatiei

Pretul unei invitatii poate varia destul de mult. Totul depinde de design-ul ales, de cerneala, text, proces de imprimare, hartie si cantitate. Pentru a te incadra în bugetul pe care îl ai la dispoziție, asigura-te ca detii toate informațiile despre costuri.

Numărul de invitatii comandate

Tine cont ca s-ar putea sa ai nevoie de mai multe invitații. Poate vei fi nevoit sa retrimiti o parte din ele sau poate mai vrei sa inviți persoane la care nu te-ai gândit în prima faza. De asemenea, s-ar putea sa vrei sa păstrezi câteva ca și amintire. Așadar, pentru a evita experientele neplăcute comanda câteva invitatii în plus.

Concluzie

Acestea fiind spuse, alegerea invitatiilor de nunta reprezinta o etapa destul de complexa. De la design și pana la transmiterea acestora exista câțiva pași importanti pe care ii ai de făcut.

Speram ca am reușit să-ți oferim câteva detalii importante despre invitațiile de nunta și procesul care implica realizarea acestora.

Succes în continuare la organizarea marelui eveniment, iar dacă nunta ta va avea loc la sala Club Art din Baile Felix, consultanii noștri vor fi alături de tine.

Despre autor: Club Art - Baile Felix