Top restaurante din Europa

În fiecare an, criticii culinari încearcă să stabilească lista anuală a celor mai bune restaurante din lume, căutând tendințe sau, cel puțin, o temă coerentă.

Restaurantele care au ajuns pe lista completă variază dintr-o mulțime de puncte de vedere. Cele mai înalte poziții în clasament au avut tendința de a merge la restaurante care echilibrează cel puțin un grad de lux (deși nu întotdeauna formal, niciunul dintre ele nu este ieftin) cu o îmbrățișare a inovației.

Atât de mare este influența celor mai interesante restaurante din Europa încât odată ce unul dintre ele ajunge în eșaloanele superioare ale listei, rezervările sale, deja puține, devin extrem de greu de obținut.

Multe dintre localurile de top nu permit rezervări decât cu mult timp înainte, prin urmare este recomandat sa accesezi interfața de rezervări online sau sa contactezi telefonic restaurantul la care vrei sa mergi imediat ce are locuri disponibile.

Iată o privire rapidă asupra primelor 6 restaurante de top din Europa pe care, dacă ai bugetul și timpul necesar, îți recomandam cu căldură să le vizitezi.

Noma (Copenhaga, Danemarca)

Costul unei mese pentru două persoane, fără băuturi alcoolice este de aproximativ 2500 – 3000 de lei.

Situat într-un vechi depozit de baleniere, restaurantul este locul de naștere al „noii bucătării nordice”, care se bazează exclusiv pe ingredientele disponibile în regiune.

O cină aici ar putea începe cu un kohlrabi întreg, umplut cu sucul său fermentat, astfel încât să arate și să aibă gustul unei băuturi din nucă de cocos.

Masa ar putea continua apoi cu aebleskivers – un fel de frigărui tradiționale daneze – stropite cu un sos făcut din lăcustă fermentată și s-ar putea încheia cu un desert din piure de cartofi, migdale și prune. Chiar, dacă sună nebunesc, conform specialiștilor preparatele servite la Noma sunt cât se poate de delicioase.

Celler de Can Roca (Girona, Spania)

Costul unei mese pentru două persoane, fără băuturi alcoolice este de aproximativ 2000 – 2500 lei.

Celler de Can Roca este condus de trei frați – bucătarul-șef Joan, somelierul Josep și patiserul Jordi – care și-au dobândit meseria cu onestitate: au învățat-o de la părinții lor. În ceea ce ar putea fi cea mai frumoasă sală de mese din Europa, o masă Roca uimește cu magia sa:

– un antreu numit Eat The World care cuprinde, în cinci mușcături distincte, gusturile celor cinci bucătării diferite;

– un desert numit Messi’s Goal, care recreează, cu un teren de fotbal confit, bile de ciocolată albă zburătoare și un iPod pe farfurie care redă urletele mulțimii, ceea ce se simte atunci când eroul fotbalistului Barcelonei, Lionel Messi, înscrie un gol

– oaspeții norocoși pot benefia de un tur al cramei din renumitul restaurant european, unde vinurile au fost selectate pentru tratamente multisenzoriale.

Rezerva-ti locurile la Club Art in Baile Felix!

Contacteaza-ne telefonic zilnic intre orele 09:00 – 23:00.

Rezervare telefonica

Osteria Francescana (Modena, Italia)

Costul unei mese pentru două persoane, fără băuturi alcoolice este de aproximativ 1800 – 2200 lei.

În spatele unui exterior impunător, cel mai emoționant bucătar din lume, Massimo Bottura, gătește preparate de ordin fantastic. Primul semn că acesta nu este un restaurant italian de lux obișnuit este dat de picturile contemporane abstracte de pe perete, dar fără doar și poate, arta continuă în farfurie.

Sandvișul cu mortadella din memoria fiecărui copil italian este transformat într-o spumă incredibil de ușoară, iar un baton de înghețată Magnum devine o mușcătură sofisticată, umplută cu foie-gras.

Și, la fel ca și spectaculosul anghilă, pe care Bottura o servește cu saba și polenta pentru a reprezenta merele și porumbul pe care anghila le-ar întâlni în drumul său pe râul Po din apropiere, felurile sale de mâncare devin și mai sugestive prin poveștile care le însoțesc.

Dinner (Londra, Anglia)

Costul unei mese pentru două persoane, fără băuturi alcoolice este de aproximativ 1500 lei.

Heston Blumenthal și-a luat fascinația pentru istoria culinară engleză și a transformat-o în ceva neașteptat de interesant pentru noi toți. La elegantul Dinner, situat la hotelul Mandarin Oriental din Londra și supervizat de bucătarul Ashley Palmer-Watts, mâncăruri tradiționale (deși cu nume excentrice) precum Salamugundy și fructele din carne sunt transformate în minuni ale zilelor noastre (acesta din urmă într-un parfait de ficat de pui ușor, dar bogat, confecționat pentru a arăta exact ca o mandarină).

Este, într-adevăr, cel mai bun restaurant din Marea Britanie? Probabil că nu. Dar, ca lecții de istorie, aceasta este extrem de ușor de luat în seamă.

Mugaritz (Errenteria, Spania)

Costul unei mese pentru două persoane, fără băuturi alcoolice este de aproximativ 2200 lei.

Andoni Luis Aduriz este asemănat cu un Aristotel al bucătăriei contemporane, un rege-filosof ascuns pe dealurile ondulate din Țara Bascilor, la aproximativ 20 de minute de mers cu mașina de San Sebastian.

Aici se regăsesc mâncăruri realizate perfect din punct de vedere tehnic, cum ar fi roșia Bloody Mary (care arată și se simte ca o roșie proaspătă, dar are gust de cocktail), sau faimoasele sale pietre de cartofi (al căror aspect de piatră de râu îi dă mâncătorului senzația inconfortabilă că este pe cale să-și spargă dinții).

Andoni reușește să-și surprindă și să-și încânte clienții în mod constant, menținând în același timp o reverență profundă, aproape panteistă, pentru natura din jurul său.

Arzak (San Sebastian, Spania)

Costul unei mese pentru două persoane, fără băuturi alcoolice este de aproximativ 2400 lei.

Juan Mari Arzak este unul dintre marile genii ale gastronomiei spaniole, printre primii care au adus tehnici și arome moderne în bucătăria regională – în cazul său, cea din Țara Bascilor, țara sa natală.

Bucătăria restaurantului, care se află într-o clădire cu un aspect ciudat, dar care este surprinzător de elegantă în interior, este acum condusă în mare parte de fiica sa, Elena. Ea continuă inovația de inspirație bască, cu preparate precum „valurile” (sunt create cu ajutorul unor forme) sau peștele de munte gătit într-un balon de hârtie verde comestibilă. Toate aceste mâncăruri reușesc să se simtă fără probleme înrădăcinate în regiunea în care se află această locație.

Acestea fiind spuse, dorim să revenim pe meleagurile noastre și să te invităm la restaurantul Club Art din Băile Felix, pentru a te bucura de preparate super gustoase, gătite cu pricepere maximă și disponibile la prețuri mult mai accesibile decât cele de mai sus.

interior restaurant club art
Restaurant & Terasa

Te invitam intr-un cadru ambiental placut, alaturi de persoanele apropiate pentru a savura preparatele noastre de calitate.

AFLA MAI MULTE DESPRE RESTAURANT
organizare nunta club art
Sala de evenimente

Organizeaza-ti petrecerile de neuitat in cadrul salii noastre de evenimente. Echipa noastra iti va oferi servicii de calitate superioara.

DESCOPERA SALA DE EVENIMENTE

Despre autor: Club Art - Baile Felix

logo club art transparent e1635168174900