Topul stațiunilor balneare din România

Stațiunile balneare din țara noastră, reprezentate de Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), se remarcă printr-o tradiție îndelungată și un potențial terapeutic documentat de aproape 2000 de ani. Aceste locuri sunt recunoscute atât în țară, cât și peste hotare, pentru factorii lor naturali de vindecare, infrastructura bogată pentru tratamente, facilitățile diverse de wellness, personalul medical specializat și bogăția istorică, care motivează vacanțele terapeutice în aceste zone.

Printre avantajele turismului balnear se numără apele minerale și termale cu proprietăți vindecătoare, nămolul terapeutic de diverse origini, talasoterapia pe malul Mării Negre, minele de sare și atmosfera liniștitoare.

Atât turiștii români, cât și cei străini, apreciază eficacitatea terapeutică a acestor caracteristici, mulți întorcându-se an de an, pentru a se bucura de terapia balneară.

Cu aproximativ 160 de stațiuni balneare România, 40 dintre acestea fiind cunoscute la nivel național și 25 apreciate la nivel global, România oferă o varietate de opțiuni pentru cei ce caută vindecare și relaxare.

1. Băile Felix

Situată în nordul-vestul țării, lângă Oradea, Băile Felix este cea mai mare stațiune balneară din România, deschisă tot timpul anului. Izvoarele termale regăsite aici oferă beneficii pentru reumatism, afecțiuni neurologice, ginecologice, endocrine și respiratorii.

Diversitatea factorilor de vindecare include și nămolurile sapropelice cu niveluri ridicate de hidrosulfuri de fier coloidal, aducând o contribuție valoroasă la procesul de recuperare. Datorită acestor beneficii, stațiunea este vizitată de numeroși turiști în căutare de relaxare, dar și de vindecare.

Pe lângă apele termale, stațiunea pune la dispoziție o mulțime de activități extra, restaurante, mănăstiri și bunătăți.

2. Băile Herculane

Inserată în peisajul muntos spectaculos al Munților Cerna și Mehedinți, Băile Herculane sunt o bijuterie a antichității, fiind atestate documentar încă din secolul al II-lea d.Hr. Acest loc magic atrage turiștii nu doar prin peisajele lui uimitoare, ci și prin puterea vindecătoare a apelor termale.

Stațiunea, construită în jurul ruinelor romane, îți oferă o călătorie în timp și spațiu. Izvoarele ei termale sunt faimoase pentru compoziția lor unică, incluzând ape calde, sulfuroase și carbogazoase. Aceste ape sunt recunoscute pentru efectele lor benefice asupra afecțiunilor reumatice, digestive, dermatologice și metabolice.

Băile Herculane sunt un adevărat refugiu pentru cei care caută nu doar tratament, ci și o incursiune în istoria și cultura României. Vizitarea ruinelor romane și a monumentelor istorice contribuie la farmecul stațiunii, oferind o experiență holistică a vindecării și relaxării.

3. Sovata

Considerată unul dintre cele mai bune centre de tratament al infertilității din lume, Sovata este situată în centrul țării și găzduiește cel mai mare lac heliotermic din lume, Lacul Ursu. Aici, apele terapeutice, nămolul Lacului Aluniș și aerul încărcat cu aerosoli și ioni negativi contribuie la tratamentul diverselor afecțiuni.

Sovata este recomandată pentru a ameliora afecțiunile ginecologice, bolile reumatice degenerative (cervicale, dorsale și lombare), cardiovasculare, nutriționale și neurologice. De aceea, persoane de toate vârstele îi pășesc pragul, de fiecare dată când își doresc mai mult decât un simplu sejur relaxant, ci unul terapeutic pentru minte și trup.

4. Băile Tușnad

Cu rădăcini ce se întind în timp până în 1845, Băile Tușnad au fost venerate chiar și de către Împăratul Franz Josef în 1852, datorită apelor terapeutice și a atmosferei deosebite. Stațiunea păstrează acea notă de eleganță veche, iar apa ei carbonată, îmbogățită cu gaze terapeutice, îți oferă senzația de a relaxare în mijlocul unei povești.

Apele termale și gazele terapeutice fac minuni pentru o gamă variată de afecțiuni. Dacă te confrunți cu astenie, probleme cardiovasculare, hipertensiune sau diverse afecțiuni digestive, endocrine, renale și ginecologice, Băile Tușnad îți oferă un sanctuar de vindecare în mijlocul naturii.

Asta nu este tot! Stațiunea oferă și un aer dens, încărcat cu ioni negativi, ceea ce completează întregul pachet de tratament. În plus, peisajul montan pitoresc și aerul proaspăt vor contribui la experiența ta unică de la Băile Tușnad, unde tradiția întâlnește contemporaneitatea, pentru a crea un colț de rai în inima naturii.

5. Slănic Moldova

Situată într-o zonă geografică superbă și documentată din 1755 pentru resursele ei vindecătoare, Slănic Moldova este recomandată pentru o gamă variată de afecțiuni.

Printre acestea se numără problemele digestive, afecțiunile hepatice și ale vezicii biliare, problemele respiratorii, medicale și nutriționale, nevroza astenică, reumatismul degenerativ și multe altele.

Rezerva-ti locurile la Club Art in Baile Felix!

Contacteaza-ne telefonic zilnic intre orele 09:00 – 23:00.

Rezervare telefonica

6. Vatra Dornei

Plasată într-un cadru pitoresc din nord-vestul României, Vatra Dornei este o stațiune ce dispune de numeroase izvoare cu conținut mineral variat.

Recomandată în special pentru bolile cardiace și reumatism, dar și pentru afecțiuni respiratorii și digestive, probleme ginecologice și nutriționale, Vatra Dornei îți oferă o experiență de refacere în mijlocul naturii.

7. Băile Govora și Băile Olănești

Ambele stațiuni situate în județul Vâlcea beneficiază de ape minerale benefice pentru afecțiuni digestive și respiratorii. Clima favorabilă bolilor respiratorii le face destinații ideale pentru cei ce caută atât tratament, cât și relaxare.

Indiferent dacă alegi Băile Govora sau Băile Olănești, vei descoperi că aceste stațiuni te invită să te relaxezi, să te reîncarci cu energie și să experimentezi farmecul unor ape minerale cu puteri vindecătoare, înconjurate de peisaje naturale impresionante.

8. Călimănești-Căciulata

Una dintre cele mai mari stațiuni balneare din lume, Călimănești-Căciulata este situată în Valea Oltului și străbate un lanț muntos semnificativ. Dispune de piscine interioare și exterioare cu ape terapeutice, oferind o gamă largă de opțiuni de terapie și vindecare, precum și distracție.

9. Covasna și Buziaș

Dintre perlele stațiunilor balneare din România, Covasna și Buziaș ies în evidență prin tradiția lor bogată și emisiile de gaze sulfuroase terapeutice, care oferă beneficii deosebite pentru sănătatea cardiovasculară și circulatorie.

Covasna se află într-un decor idilic, înconjurată de dealuri acoperite de păduri dese și aerul proaspăt al munților. Stațiunea se mândrește cu izvoarele ei de apă minerală și, în special, cu emisiile unice de gaze sulfuroase. Aceste gaze au proprietăți terapeutice recunoscute, fiind cunoscute pentru beneficiile aduse sistemului cardiovascular și circulator.

10. Stațiunile de pe Litoralul Mării Negre

Datorită climei marine, a apei de mare, surselor terapeutice sau lacurilor, și a nămolului terapeutic de cea mai înaltă calitate, stațiunile de pe litoralul Mării Negre, cum ar fi Eforie Nord și Mangalia, sunt recomandate pentru tratarea bolilor reumatice degenerative sau inflamatorii, bolilor sistemului nervos central, afecțiunilor ginecologice, dermatologice, respiratorii și multe altele.

De la nord la sud, de la est la vest, România oferă destinații de tratament și relaxare pentru toate gusturile. Indiferent de stațiunea aleasă, vei descoperi că tradiția, natura și infrastructura modernă se împletesc armonios, pentru a crea un cadru perfect pentru vindecare și reînnoire. Așadar, lasă-te cuprins de farmecul stațiunilor balneare din România și oferă-ți o experiență de neuitat în mijlocul acestor comori terapeutice!

interior restaurant club art
Restaurant & Terasa

Te invitam intr-un cadru ambiental placut, alaturi de persoanele apropiate pentru a savura preparatele noastre de calitate.

AFLA MAI MULTE DESPRE RESTAURANT
organizare nunta club art
Sala de evenimente

Organizeaza-ti petrecerile de neuitat in cadrul salii noastre de evenimente. Echipa noastra iti va oferi servicii de calitate superioara.

DESCOPERA SALA DE EVENIMENTE

Despre autor: Club Art - Baile Felix

logo club art transparent e1635168174900